Rödbetssallad med kikärtorEn god, vegetarisk sallad som mättar både på buffén och som tillbehör till en varmrätt. Kan serveras både ljummen och kall och växer i smak om den görs en dag i förväg. Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:
Skala och skär rödbetorna i klyftor eller stora bitar. Skala och klyfta löken. Finhacka vitlöksklyftan. Riv skalet av halva citronen. Pressa saften och spara det tillsammans med raspet. Häll av kikärtorna och spola dem i kallt vatten (om du använder konserverade). MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaKafferepSmåkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärDet finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|